| Филми на ужасите | |
|
+5The Grim Reaper Еск A_D_P_10 Freki Tristan 9 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 6:59 pm | |
| Обичате ли филми на ужасите? Кой ви е най-най-най-любимият horror? Аз обичам, разбира се, стига да не се прекалява. Веднъж на няколко седмици на тъмно е приятно... | |
|
| |
Freki Старши Форумен Глобален Наставник
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 7:04 pm | |
| Ами аз, като много хора, главно жени, хем обичам, хем ме е страх Така че гледам или по светло или ако успея да изнудя някой да гледа с мен. Сега, да ме питаш кой ми е любимият филм - не мога да ти кажа. Много ги помня, те са "моментна тръпа" и после се забравят. | |
|
| |
A_D_P_10
Мнения : 1395 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 7:25 pm | |
| В темата за научнофантастични филми съм споменал два от любимите ми ! Колкото и тривиално да звучи , не правят вече такива . Избива ме на кикот гледайки днешните хорър филми (не че гледам много) . Залагат на много кръв и всичко се изрудява в бутафория , предизвикваща страх , наистина , но страх от това да не ми се откачи мандибулата от смях . Да не говорим пък за момиченца и момченца от типа "The Ring" и разните им там японски роднини . Горките деца имат сериозни проблеми с вкостяването и правят всевъзможни чупки , сигурно целейки да впечатлят Майкъл Флетли или ансамбъла на Нешка Робева . Да вземем за пример "Пришалецът" (първия филм) ! Та там лигавата гадина се появи два-три пъти , нямаше време да я огледаме добре ! Идеята е в трупането на напрежение , което накрая избива в един наистина ужасяващ финал ! Добър пример за това е и "Челюсти" ! Проклетата акула практически отсъстваше почти през цялото време , но напрежение отново се трупаше , благодарение на всепоглъщащата атмосфера . | |
|
| |
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 7:39 pm | |
| Кире, отчиташ ли факта, че като си гледал "Пришълец" си бил (предполагам) <10 годишен, а когато си гледал "Пръстенът" си бил сигурно почти 20 годишен. Не искам да кажа, че "Пръстенът" е върхът на хорър филмите, но и "Пришълец" със сигурност не е такъв, той е страхотен фантастичен филм, но страшен - не бих казала. И така с всеки хорър от детските години, аз навремето се плашех от такива неща, които сега, ако ги гледам може и да ме се откачи мандибулата от смях.
А иначе съм съгласна, че най-страшните филми са тези, които напрагят постепенно, като най-добър ефект се постига от някакво зло, което дефакто не се вижда. | |
|
| |
A_D_P_10
Мнения : 1395 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 7:49 pm | |
| - Freki написа:
- Кире, отчиташ ли факта, че като си гледал "Пришълец" си бил (предполагам) <10 годишен, а когато си гледал "Пръстенът" си бил сигурно почти 20 годишен. Не искам да кажа, че "Пръстенът" е върхът на хорър филмите, но и "Пришълец" със сигурност не е такъв, той е страхотен фантастичен филм, но страшен - не бих казала. И така с всеки хорър от детските години, аз навремето се плашех от такива неща, които сега, ако ги гледам може и да ме се откачи мандибулата от смях.
Факт ! Обаче все още се чувствам най-малкото некомфортно , гледайки Пришалецът или Нещото , поради причини (похвати ) , които отсъстват в 99 на 100 от съвременните хорър филми ! | |
|
| |
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 7:59 pm | |
| Аз четох една статия за филми на ужасите и 3D. Казват че там било бъдещето, че хорор филмите могли да се развият много с помощта на 3D. Дадоха за пример "Тhe Final Destination" (може и да бъркам заглавието, нещо с final беше). Да видим как ще се развият нещата... | |
|
| |
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 8:12 pm | |
| Такива филми, тип Final Destination или Тексаско клане за мен са по-скоро стряскащи, т.е. изкача там някакво кърваро нещо и те стряска за момента, ако не си го очаквал, но като спре филма нито те е страх, нито нищо. Малко са филмите, които оставят следи, като "То", например Аз, с моя "То". Ако знаете колко нощи не съм могла да спя. Баси травмата съм си нанесла, истина е. | |
|
| |
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 36 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 8:43 pm | |
| Не си падам. Вампирските филми тип "Дракула", "Интервю с вампир" и "Кралицата на прокълнатите" ако ги броите -> съм МНОГО голям фен. Ама иначе не особено. Просто вампири рулззз^^ | |
|
| |
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 19, 2009 8:45 pm | |
| Тези не се броят за филми на ужасите, според мен. | |
|
| |
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 36 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| |
| |
The Grim Reaper СМЪРТ
Мнения : 171 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 34 Местоположение : Death's Domain
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Нед Авг 26, 2012 12:41 pm | |
| НАПОСЛЕДЪК ОТКРИВАМ, ЧЕ ЗА ДА НЕ УМРА ОТ СКУКА НА ХОРЪР ФИЛМ, ТРЯБВА ПЪРВО СТАБИЛНО ДА СЪМ СЕ ПОЧЕРПИЛА... ПОСЛЕДНИЯТ, КОЙТО МИ ХАРЕСА, БЕШЕ "ТУНЕЛЪТ", НО И ТАМ БУТИЛКАТА С ВИНО БЕШЕ ДО МЕН. "РУИНИТЕ" СЪЩО НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ПОТРЕСАВАЩО ТЪП, КОЛКОТО ОЧАКВАХ, НО ПАК НЕ БЕШЕ ШЕДЬОВЪР. | |
|
| |
angya Стражник
Мнения : 570 Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009 Възраст : 33 Местоположение : АМ
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Нед Авг 26, 2012 5:38 pm | |
| Хахахахахаахах това с "почерпването" го има като фактор, но тълпа идиоти, с които да се хили човек пак става Имам един познат, който редовно кани гости и пуска такъв "страшен" филм. Последно гледахме вероятно първият филм за Чъки и нещо, което не си спомням как точно се казваше, но беше нещо от сорта на "нещото" или "сreature". Смях до болка, независимо кога е излязъл филмът... | |
|
| |
Nastee Стражник
Мнения : 277 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Sofia
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Нед Авг 26, 2012 6:28 pm | |
| - angya написа:
- ...и нещо, което не си спомням как точно се казваше, но беше нещо от сорта на "нещото" или "сreature". Смях до болка, независимо кога е излязъл филмът...
Едва ли е било The Thing, филмът си е много добър. Creature по може, ти си личи какъв тип филм е. http://www.imdb.com/title/tt1686018/ | |
|
| |
The Grim Reaper СМЪРТ
Мнения : 171 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 34 Местоположение : Death's Domain
| |
| |
angya Стражник
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Нед Авг 26, 2012 8:20 pm | |
| Не е това "The thing". Историята се свежда до някаква гадина, която отвлича и убива хора и има много пипала. Вижда се точно два пъти през целия филм, и то неясно. Иначе си спомням и The Mist, по книга на Кинг. Май не ми хареса много тогава...
| |
|
| |
Лю О, прекрасна
Мнения : 145 Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009 Възраст : 32 Местоположение : При печката
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Нед Окт 28, 2012 1:51 pm | |
| Попринцип не гледам, особенно ако 'ужасното' им е реки от кръв, писъци на млади мажоретки и отрязани глави. Първо не обичам такива сцени ( нещо средно между гнус и страх от евентуалната болка), второ ме дразнят в естетиката. Сред малобройните други филми на подобна тематика, които съм гледала повечето са се оказали доста добри. REC, испанската версия. Гледахме го в час по испански , не бих го гледала иначе честно казано. Много ми харесва начина, по който е сниман и според мен именно това е главният източник на страх. Оригинален е. Не съм гледала втората част, защото трейлъра със застреляни хора и кръв навсякъде ме отказа. Не съм гледала и американската версия, мисля че е ясно защо. The others. От филмите, които краят прави добри. Не беше особено страшен, по-скоро зловещ. Въпреки всичко е филм, който според мен няма да изгуби времето на никого, особено ако харесва и Никол Кидман например. Добра игра, изключително добра идея и сценарий. И духове ^^^ Искам да гледам сега The innocents, заради добри отзиви и липса на гнусотии, но ще видим кога ще се осъществи плана. Може би на Хелуин | |
|
| |
angya Стражник
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Пон Окт 29, 2012 10:47 pm | |
| Cabin in the woods Твърде висока оценка, но ми допадна. Гнусотиите бяха по-скоро смешни отколкото страшни... | |
|
| |
Grethor Магесник
| Заглавие: Re: Филми на ужасите Сря Окт 31, 2012 9:34 pm | |
| Hellraiser, A Nightmare on Elm Street, Re-Animator.....и доста други. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Филми на ужасите | |
| |
|
| |