| Информационно оттъмнение | |
|
|
|
Автор | Съобщение |
---|
RADOSTina Стражник
Мнения : 152 Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009 Възраст : 32 Местоположение : София (нищо оргинално не ми хрумна :( )
| Заглавие: Информационно оттъмнение Съб Фев 20, 2010 11:15 pm | |
| Хм...векът на комуникацията и масовите медии...няма смисъл да говоря доколко е достоверна информацията, която получаваме. Тази тема е за информация, която ни е шокирала и е в разрез с общественоприетата истина по даден въпрос. Този сайт е пълен с такава информация. http://www.thirdworldtraveler.com/ Препоръчвам ви статиите за Гватемала - държава управлявана години наред от американска компания за плодове; държава, в която американската армия навлиза без обявена война и започва геноцид на мирни жители - жертвите са толкова много, че ги карат сами да си изкопаят масовия гроб преди да ги вкарат в него... Този филм е за Виетнамската война. Само за пример - прослушва се разговор между президента и негов високопоставен служител, обсъждащи атаката, която ще предизвика войната - преди да се е състояла самата атака (обсъждат точно мястото на атаката и реакцията на САЩ). Такава атака не се състои, но до американската публика стига друга информация и няма как да се противопоставят на войната. Хммм... обичам свободата на словото http://video.google.com/videoplay?docid=1018677197583161392#
Последната промяна е направена от RADOSTina на Нед Фев 21, 2010 7:29 am; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
A_D_P_10
Мнения : 1402 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Съб Фев 20, 2010 11:31 pm | |
| Обичайните начини за прокарване на демокрация от страна на янките ! Особено в Латинска Америка толкова много президенти са сваляли и качвали с помоща на ЦРУ , че свят да ти се завие . А ако се чуе (особено от западните медии) , че в някоя държавица зъл и безмилостен диктатор извършва геноцид върху населението , бъдете сигурни , че братята хамериканци точат лиги по някой ресурс и вече обработват местните . | |
|
| |
Freki Старши Форумен Глобален Наставник
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 12:04 am | |
| Истината е, че аз не мога да повярвам на нищо, което се казва, пише и т.н. Още по-малко на такива статии (книги, предавания), които твърдят, че казват "истината за еди-кое-си" - от къде съм сигурна кой ги пише (прави), защо ги пише, кой му плаща, за да прави това и какви са истинските му цели? Щом едните могат да измислят лъжи, тези, които ги "оборват" да не би да не могат? | |
|
| |
A_D_P_10
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 1:18 am | |
| - Freki написа:
- Още по-малко на такива статии (книги, предавания), които твърдят, че казват "истината за еди-кое-си" - от къде съм сигурна кой ги пише (прави), защо ги пише, кой му плаща, за да прави това и какви са истинските му цели? Щом едните могат да измислят лъжи, тези, които ги "оборват" да не би да не могат?
ФАКТ ! Още повече , често тези неща се пишат и говорят от същите хора , срещу които са насочени ! Дезинформация му е майката ! | |
|
| |
RADOSTina Стражник
Мнения : 152 Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009 Възраст : 32 Местоположение : София (нищо оргинално не ми хрумна :( )
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 7:29 am | |
| Грррр. И мен ме е яд като си представя колко лесно може да се фалшифицира всяко едно от стабилните доказателства, които изтъкват...но някак си ми е по-логично да вярвам на този вид статии и книги, защото някои от несправедливостите и лицемерностите на великите сили са си очевидни и без да прослушваш тайни касети и прочее. Като например, че втората световна ги научи, че не е доходоносно да се биеш за "идеалите" си с друга велика сила - я гледай колко малки ържавици със слаби правителства и немощни армии има. Я те нарушават идеалите ни, айде ще поразходим армията до там, че няма какво да прави, пък издръжката й хич не е евтина. Иначе може да ги пишат хора, на които им е писнало да слушат простотии по медиите (е може и да е някаква конспирация ) Както и да е - тази тема (ако решите да я оставите) е за новини, които смятате за достоверни, а се разминават с разпространената сред населението информация. | |
|
| |
A_D_P_10
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 12:47 pm | |
| По-притеснителното е че има адски много места , където се извършват невъобразими ужасии , а никоя медия не ги покрива , ако ще и с лъжи да ни замазват очите . Забравени от всеки...
Ето в Судан (по-специално Дарфур) дори силите на ООН се отказват и съвсем скоро ще се изнесат от там .
Някой да е чувал нещо за Хаити преди заметресенията ? В най-добрия случай са я споменавали като люлката на вуду-магията и зомбитата . Да не би след трусовете да стана най-бедната страна в западното полукълбо , че се втурна мало и голямо да помага с акции непоносимо намирисващи на PR-кампании ! | |
|
| |
RADOSTina Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 4:32 pm | |
| PR кампании или военни окупации - американски военни бяха забранили на медици с оборудване за първа помощ от лекари без граници да кацат на хаитските летища - това не е измислена новина (даваха го и по Бтв). | |
|
| |
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 5:24 pm | |
| | |
|
| |
RADOSTina Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 6:23 pm | |
| Защото летището не може да поеме стотиците полети и американците решават, че хаитяните имат повече нужда от военни с автомати (което признавам наистина имат, заради безредиците), отколкото от лекари и храни - сигурно искат да уморят размирниците от глад. Затова връщат самолети с преносими болници, за да могат да кацнат самолети с американски войници. Та хората умират от раните си и от глад, но за сметка на това си имат кой да ги пази (отново не казвам, че е безсмислено, но не от такава необходимост като храна и лекарства)
Полезни изкопаеми - Хаити
Доста интересно видео за отричани богатства на Хаити. Пускам го относно това, че споменахте как изведнъж всички медии се сетиха, че държавата е толкова бедна. | |
|
| |
A_D_P_10
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 7:26 pm | |
| Да видим дали ще си тръгнат... | |
|
| |
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 21, 2010 8:21 pm | |
| Хм, наистина, твърде интересно. Да видим дали ще си тръгнат, или по-скоро да кажа - дали ще успеят да ги изгонят. | |
|
| |
Grethor Магесник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 8:53 am | |
| Да успеят да ги изгонят- едва ли. Като за начало ще вземат да останат докато Хаити излезе от кризата, а после ще останат да доопазят реда. | |
|
| |
A_D_P_10
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 12:44 pm | |
| - Grethor написа:
- Да успеят да ги изгонят- едва ли. Като за начало ще вземат да останат докато Хаити излезе от кризата, а после ще останат да доопазят реда.
Така е , така е , а също и да им дадат демокрацията ! | |
|
| |
RADOSTina Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 1:08 pm | |
| Напълно логично...е междувременно може тези така безизвестни залежи от петрол да поизчезнат малко, но на хаитяни така или иначе няма да им липсват много. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 2:06 pm | |
| Навсякъде пише, че петрола няма. | |
|
| |
RADOSTina Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 7:49 pm | |
| http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=4835 | |
|
| |
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 8:18 pm | |
| Аха, това е страницата, която пусна и преди. Добре, ще кажа така - навсякъде в "официалните български медии" пише, че няма петрол. Или поне това, което съм разгледала до сега. | |
|
| |
Ноби Нобс Стражник
Мнения : 885 Дошъл в Дискъ на : 16.08.2009 Възраст : 31 Местоположение : D'Hara
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 8:38 pm | |
| Като гледам --> Вярно е че ни дезинформират, но тази мания за информиране май води главно до спекулации и измислени конспираторни теории ... Ты че щом не ни казват, че нещо е бяло, това не го прави черно ... /Това го казвам главно за темата която отворихте за петрола./ | |
|
| |
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Нед Фев 28, 2010 8:43 pm | |
| Абсолютно съгласна. Тук ще вляза на територията на Кирил и ще кажа "Истината е някъде там" | |
|
| |
RADOSTina Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Вто Мар 02, 2010 1:11 pm | |
| Аз не твърдя, че другарите от тази медия са истината и само истината. Просто ми се струва интересно да се чуе и тяхната дума. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Чет Мар 04, 2010 3:34 pm | |
| A какво ще кажете за Това? Информационно оттъмнение? Разстрел. | |
|
| |
Ноби Нобс Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Чет Мар 04, 2010 5:33 pm | |
| Бе те Южна Корея и Северна се мразят ... тея са побъркани. | |
|
| |
RADOSTina Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Чет Мар 04, 2010 8:20 pm | |
| Не ми е ясно защо крият цената на ориза. Някой може ли да ме просветли? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Чет Мар 04, 2010 8:48 pm | |
| Не мисля, че искат да скрият конкретно цената на ориза. Просто искат Северна Корея изцяло откъсната от останалия свят. Ако е възможно - един цял народ да бъде покрит като с фередже, да си стоят в къщи и нито да знаят, нито да питат - да могат по-лесно да бъдат карани. | |
|
| |
Ноби Нобс Стражник
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение Чет Мар 04, 2010 9:09 pm | |
| Точно. (офтопик): И щото ориза е свещен: от него им се дръпват очите! | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Информационно оттъмнение | |
| |
|