| Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 1:00 pm | |
| На 21 юли Пратчет ни съобщава, чрез сайта на Пол Кидби, за последните новини около него и книгите му.
Авторът казва, че редакторският процес на най-новата му книга (Unseen Academicals, излиза на английски на 8 Октомври) е напълно готов, и той е почнал да пише отново. Може би "пише" е грешната дума - от сега нататък Тери ще използва специален speech-to-text софтуер. Това е софтуер, който обръща изговоренитe думи в текст. Пратчет все още експериментира с програмата - казва, че го улеснява, но от друга страна прави големи грешки (например не прави разлика между in и inn). "Понякога програмата даже полудява и се образуват абзаци, които никой не може да разчете" споделя той. "Но все пак тази програма е нова и има място за подобрения".
А сега и към книгите, които пише. На първо време Тери е написал голяма част от "I shall wear midnight" - дългоочаквания завършек на поредицата за Тифани. Книгата се очаква в началото/средата на 2010. За нея не се знае много - Пратчет намеква, че в нея може би ще видим завръщането на Еск. Заглавието идва от пасаж от "Шапка пълна с небе" : "When I'm old I shall wear midnight, she'd decided. But for now she'd had enough of darkness." Авторът също е започнал с няколко глави от възможна автобиография. За нея не се знае още нищо.
Да се надяваме, че този нов начин на писане ще улесни Пратчет за да напише последната книга за Тифани, която всички ние очакваме с нетърпение!
Източник: http://paulkidby.com/news/index.html
Последната промяна е направена от Tristan на Съб Окт 22, 2011 9:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път | |
|
| |
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 1:19 pm | |
| | |
|
| |
A_D_P_10
Мнения : 1400 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 1:31 pm | |
| Unseen Academicals я чакам с огромно нетърпение . Ринсуинд и футбол - това трябва да се види.../прочете ! Според wikipedia това ще е осмата книга от поредицата за Ринсуинд . Най-после... !!! Любимият ми "герой" от Света на Диска се завръща . | |
|
| |
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| |
| |
A_D_P_10
Мнения : 1400 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 1:52 pm | |
| | |
|
| |
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 1:56 pm | |
| Е, Смърт го има във всяка книга. Стражите имат най-много - те също се появяват и в Пощоряване и др. Но пък ще е хубаво да има поне още една книга за Смърт.
На мен някак си ми се иска да има поне още една книга за вещиците... но оригиналните, тоест Девицътъ, Майкътъ и... Онази другатъ. Но явно ще ги видим само в книгите за Тифани... | |
|
| |
coolwind Вещицъ
Мнения : 38 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 31 Местоположение : Блуждаещ дух
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 2:10 pm | |
| Искам още за вещиците естествено, и за Стражата, обаче имам някакво усещане, че и двете вече се поизчерпаха, може би и Смърт също, въпреки че Тери е гениален, винаги измисля нещо Трябва да започна Тифани някой прекрасен ден | |
|
| |
Еск Архиканцлер
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 6:08 pm | |
| Че Смърт го има във всяка книга - има го. Но книгите, които са централно за него, са просто уникални, някакси по... дълбоки. Особено „Жътварят“ и „Крадец на време“, това за мен са просто велики, велики книги. Освен това самата личност на Смърт, терзанията му, всичко това е незаменимо. Или пък Сюзън Сто Хелит - просто цепи мрака! Колкото и да си обичам магьосниците, не мога тази поредица да не ми е НАЙ-любимата, просто е върховна. Пък и наистина в чисто количествено отношение е по-малка от останалите. Може би именно защото Смърт го има навсякъде, но... друго са си историите, посветени изцяло на него и семейството му. | |
|
| |
Мила
Мнения : 10 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Местоположение : under the same sun
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] Сря Авг 05, 2009 6:44 pm | |
| А пък аз наивно чакам Going Postal на български, хахах... | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] | |
| |
|
| |
| Пратчет пише 2 нови книги! [август 2009] | |
|