Светъ нъ Дискъ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Светъ нъ Дискъ

Запувядъйтъ в Светъ нъ Дискъ, дом нъ Вещици, Магесници и всекаква другъ нивируятна Сган!

ИндексPortalГалерияПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Студентската тема

Go down 
+3
Ноби Нобс
Nastee
Еск
7 posters
АвторСъобщение
Еск
Архиканцлер
Архиканцлер
Еск

Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009
Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeСъб Фев 18, 2012 3:07 pm

Има ли студенти в този форум?
Бивши и бъдещи също се приемат. Razz
Какво ви е/беше/искате да бъде висшето?
Това е мястото за мили спомени, за трепетни надежди и за текуши хвалби и оплаквания. Ms. Green
Почвам аз. Ms. Green
Както повечето хора в този форум знаят, завърших бакалавърска степен Книгоиздаване във ФЖМК на СУ. Трябва доста да си изкривя душата, за да кажа лоши неша за специалността си, макар че имам едно-две оплаквания от профилирането в последния курс. Като цяло беше супер.
В момента уча Продуцентство в електронните медии, двусеместриална магистратура. Днес ми беше последният изпит от първата сесия. Cool За колегите беше песен, аз малко повече се поизмъчих - по теоретичните изпити и за някои от проектите, - но мина безаварийно. Cool

Отначало мислех да си го пазя в тайна, но... това е проектът ми за един от изпитите, в който се снимах на клипче и падна голям смях. Laughing
Заданието беше "мултимедиен проект на тема КИФЛА". Laughing

Върнете се в началото Go down
http://nookofselene.wordpress.com/
Nastee
Стражник
Стражник
Nastee

Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009
Възраст : 39 Местоположение : Sofia

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeНед Мар 04, 2012 9:29 pm

Кифлите водят до сънливост? scratch
Еск
Архиканцлер
Архиканцлер
Еск

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeНед Мар 04, 2012 9:40 pm

Това е шега, човече. Razz Честно казано, не съм пробвала, но много ме съмнява. Laughing
Еск
Архиканцлер
Архиканцлер
Еск

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeНед Апр 01, 2012 8:07 pm

Това ли е единственият коментар по темата - за кифлите?
Човек ако не ви познава, а просто минава през форума, ще реши, че не сте виждали университет отвътре. Rolling Eyes
Ноби Нобс
Стражник
Стражник
Ноби Нобс

Дошъл в Дискъ на : 16.08.2009
Възраст : 31 Местоположение : D'Hara

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeНед Апр 01, 2012 11:26 pm

Емиии аз още не съм. Laughing
Soon.
http://www.discworld.comxa.com
Лю
О, прекрасна
Лю

Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009
Възраст : 32 Местоположение : При печката

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeПон Окт 29, 2012 12:37 pm

Уча Културология в Софийски, ако още някой не знае ( това между другото не е шега, въобще не съм сигурна, че някой освен Вампс знае Suspect )

Това исках да вляза, за това кандидатствах и това влязох, така че съм си доволна. Втори курс съм, миналата година беше страшно интересно и 'изненадващо' се откриха много перспективи ( в момента работя по една от тях, но това за някой друга тема).
Тази година първия семестър са ни задънили в Средновековна култура повечето от задължителните лекции ( meaning 2 от общо 3) и понеже аз не си знам интереса и една от моите избираеми. Ще се справим някак.

Изненадващо специалността стана доста по-популярна тази година, не съм сигурна дали да се радвам или не. За сега се забелязва по-големия интерес от тук от там, така че е добре. В бъдеще ще видим.

Ииии... Това е alien
angya
Стражник
Стражник
angya

Възраст : 33 Местоположение : АМ

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeПон Окт 29, 2012 11:03 pm

Аз следвам инженерна архитектура или архитектурно инженерство, зависи от гледната точка. Щото и аз не си знам интереса Laughing Предметите варират от абстрактна математика при която човек се чуди "защо по дяволите" (обикновено се разбира по-късно защо точно) до лекции, в които ни обясняват защо като сложиш едно нещо върху другото (и двете) (не) падат Laughing
Имам си оплаквания, също и предложения за подобрение на учебния процес. За щастие на никой не му пука и всеки си кара както си знае Laughing Ще ми се да беше малко по-лесно. Ама много сме се навъдили явно архитект-инженерите... о.О
Забавното е, че четенето на книги доста помага в специалността. Както на жури, така и в процеса на измисляне.
Grethor
Магесник
Магесник
Grethor

Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeСря Окт 31, 2012 9:17 pm

Аз пък след четири години ефектно бакалаврене, взех та завърших една Молекулярна биология и после (след четиригодишна почивка, повечето от която в опити да си взема Държавния изпит, учейки последния ден) записах китната магистатурната специалност, по-известна на специалистите-биолози като ФЖЧ. За останалото человечество туй си е чисто и просто Физиология на Животните и Човека (въпреки че наблягаме повечко на животните със съвсем леки забежки към хората).
Голяма забава е, особено ако ви влече как точно определени химически вещества и наночастици (синтезирани с любезното съдействие на Химическия Факултет) влияят на АТФ синтазния комплекс на митохондриите, изолирани от миши черен дроб (въпреки че на мишките целият процес едва ли им харесва).
Ако не, поне е доста добър тренинг за касапин......хе-хе-хе....... Twisted Evil
http://grethorsblogfantastic.blogspot.com/
SkyIrina
Вещицъ
Вещицъ
SkyIrina

Дошъл в Дискъ на : 21.03.2013

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeЧет Мар 28, 2013 12:51 pm

Нямаше по яки години от 10 прекарани в Студентски град! Лекции, упражнения, пропуснати години и пак. Храна и магазини до 3 сутринта на една ръка разстояние... Е вярно, че като тръгвах за работа в 7 /сутринта !!! представи си/, нормалните хора едва тогава се прибираха и ме гледаха странно. Ех спомени.. Винаги можеш да потропаш на някоя от съседните стаи и да помолиш за котлонче, стол или вилици. Виж елката никой не си даваше. А чертежите.... Още помня редуктура опънат с месец на големия прозорец... Първия и последен чертеж на ръка. От там и теоремата "когато следващата линия НЕминава пред означението, то със сигурност има някаква грешка"...
И какви прари падаха... Ех.. Сега бачкам по цял месец, а тогава.. Проектче по съпромат /на мат кад/, курсора по механика и си живееш семестъра като цар... Златни години.
Сега като ме питат к'ва съм им викам шивачка /мисля си за тия из сенките, и знам че само вие ще ме разберете/ иначе ако все още някой не е разбрал ТУ- ТТТ- Машинен инж. Ех, как ме върнахте в спомените. Дано и на тоя дето чете ЕгатиДългиямИпосТ му е била интересна разходката.
http://fragilelove.forumotion.com
Ноби Нобс
Стражник
Стражник
Ноби Нобс

Дошъл в Дискъ на : 16.08.2009
Възраст : 31 Местоположение : D'Hara

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeЧет Мар 28, 2013 5:40 pm

SkyIrina написа:
А чертежите...
sick sick sick sick sick
Само Дескриптивната Геометрия и Теоритичната Механика са по-отвратителни от чертежите. И скапания туш като се разлее на всякъде ... бе отврат, мразя ги.
http://www.discworld.comxa.com
angya
Стражник
Стражник
angya

Възраст : 33 Местоположение : АМ

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeЧет Мар 28, 2013 8:43 pm

Ние пък не чертаем с туш... Laughing Всъщност, тази седмица в нашия университет е организиран вертикален/хоризонтален/диагонален (и аз не знам какъв точно) проект, при който студенти от всички години са омесени помежду си и работят заедно. Изводът ми към края на седмицата е, че никой от моите по-възрастни и, надяваме се, по-опитни колеги, дори не знае как да държи молив/тънкописец... за да рисува/чертае/скицира... Тъжна картинка.
Еск
Архиканцлер
Архиканцлер
Еск

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeВто Апр 16, 2013 10:05 am

Как не се учи за изпит?
- наръчник, изготвен от Мила! Enjoy! Very Happy

Цитат :
1. Изгубете си конспекта.
2. Изчакайте да дойде последния ден преди изпита.
3. Вместо да учите, седнете си на компа.
4. Четете темата за изпита във форума на университета
5. Пуснете в google името на преподавателя.
6. Изчетете първите 10 резултата, особено ако нямат общо с темата на изпита.
7. Разсейвайте се с храна.
8. Ако нямате храна идете да пазарувате.
9. После идете и за нещо за пиене.
10. Когато най-сетне седнете да учите, заспете.

сезон 2010
11. В случай, че имате да пишете курсова работа, изчакайте до последния възможен ден, за да изберете тема.
12. Задължително го направете в ден, в които библиотеките не работят.
13. Поне 30 минути обсъждайте с различни хора колко смахнат е преподавателят и колко безумни са темите за курсова работа.
14. Повторете всички стъпки от 4 до 7, при необходимост и 8 и 9.
15. Разказвайте си вицове със съквартирантите.
16. Излезте да се порадвате на снега.
17. Обърнете внимание на домашния си любимец

сезон 2010, summer edition
18. Ако ви предстои тежка сесия, се подгответе да учите един месец по-рано. Вместо да учите всеки свободен ден пропилявайте по важни задачи - бири, филми, социализация.
19. Гответе! Сложни и завъртени манджи, които изискват поне 3-4 часа престой в кухнята.
20. Решете да си търсите нова работа точно по време на сесия. И естествено отидете на интервю, в единствения си почивен ден.
21. Ако случайно на работа имате време да учите, изобщо не се знаимавайте с това - по-добре правете нещо безумно, като например да размествате мебели. Така де...
22. Заемете се с проектантска дейност - ако може къща, ако не...концепция на радио предавания (10х, Настя! ), въобще всичко несвързано с учене, но пък толкова приятно...
23. Занимавайте се с административни тъпизми. Идете до другия край на София, за да ви преиздадат перфектно работещата карта за градски трнаспорт, понеже сте идиот и я заляхте със спирт и тя се излющи...

Сезон последен, писане на дипломна работа:
24. Изберете си най-взискателния дипломен ръководител, ever known to mankind.
25. Мотайте се, мотайте се, мотайте се.
26. Циклете на очевидно скучна част от дипломната, която по принцип можете да напишете за 2 часа.
27. Точно сега е момента да си търсите нова квартира!
28. Има толкова много сериали за гледане!
29. Ако случайно ви дойде музата, заспете и пчкайте да ви мине...
30. В крайна сметка седнете си на четирибуквието и не ставайте, докато дипломната работа не се появи по магически начин на харддиска ви.

(I hope) not to be continued
Еск
Архиканцлер
Архиканцлер
Еск

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitimeНед Юни 23, 2013 9:48 am

Друго си е вместо студент да си квестор на кандидат-студенти. Very HappyВчера от 7:30 до 16:00 часа висене в Ректората на СУ, пазене на кандидат-студенти и разпределяне на същите тези кандидат-студенти по комисии за устен изпит по журналистика. Беше... странно и интересно. Very Happy
Sponsored content

Студентската тема Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Студентската тема   Студентската тема Icon_minitime

Студентската тема
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» КОЛЕДНАТА ТЕМА!
» Клуб "Дървен Философ" -->ТЕМА: Будизъм
» Предизвиквам ви! Тема на месеца.
» Колко странно, че си нямам тема ;D
» Защо няма тема за стражнически цитати?

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Светъ нъ Дискъ :: За форумъ :: Кърпеният Барабан-
Идете на: