Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
Заглавие: За платените тролове - разкрития... Пет Авг 24, 2012 2:46 pm
Един интересен материал на телевизия BULGARIA ON AIR, представящ ни една жена, която работи като... трол. Длъжността официално е Управление на потребителски нагласи в Интернет. Неофициално такъв човек си прави множество профили във Фейсбуук с фалшиви самоличности, както и регистрации по новинарски и други сайтове. Задачата му е да убеждава потребителите за кого да гласуват и чии стоки да купуват. Незаконно? Не, защото няма закон срещу това. Неморално? Със сигурност. След като изгледах това видео (или по-скоро го прослушах), собствените ми коментари към разни хора из Интернет "ти си трол!!" добиха нов смисъл. Всъщност... в редките случаи, когато съм обвинявала някого, че му се плаща, за да изразява дадена позиция, съм си го представяла по-скоро като заплащане от съпартиец или като принуда от работодател да върши И това към другите си (нормални) задължения.Не си го представях като професия...
Какво мислите за това- нормална рекламна работа ли е или неморална измама? Къде трябва да бъде границата при пропагандирането на идеи и рекламирането на продукти?
The Grim Reaper СМЪРТ
Мнения : 171 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 34 Местоположение : Death's Domain
ПХАХ... НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. ПОДОБНИ ПРАКТИКИ СЪЩЕСТВУВАТ ОТ СТОТИЦИ ГОДИНИ, ПРОСТО С ПОМОЩТА НА ИНТЕРНЕТ СТАВА ВСЕ ПО-ЛЕСНО. НО КАТО ЧУЯ КАКВО ИМЕ СА ЛЕПНАЛИ НА ТАЗИ "ДЛЪЖНОСТ"... НАПОМНЯ МИ ЗА ЕДНА ОБЯВА ЗА РАБОТА, В КОЯТО СЕ ТЪРСЕШЕ "ХИГИЕНИСТ НА САНИТАРНО ПОМЕЩЕНИЕ". КОЛКОТО ДО ТОВА, ДАЛИ Е "НОРМАЛНА ИЛИ НЕМОРМАЛНА" РАБОТА - ЧЕ ТО 90% ОТ РЕКЛАМАТА СА СИ ЧИСТИ ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ И СА СИ СЪВСЕМ НОРМАЛНИ ЗА БРАНША.