| Слаба книга на Пратчет? | |
|
+13Светлана Лю The Grim Reaper Кестен Gytha Ogg A_D_P_10 coolwind Nastee Grethor Еск Tristan Freki Мила 17 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Мила
Мнения : 10 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Местоположение : under the same sun
| Заглавие: Слаба книга на Пратчет? Сря Авг 05, 2009 8:01 pm | |
| Коя книгаспоред вас, било то тя част или не от Света на Диска, е слаба? Лично аз не харесвам никак "Последния континент", а и "Пирамиди" ми беше скучна. Страта и Номите, даже не можах да ги дочета от скука. | |
|
| |
Freki Старши Форумен Глобален Наставник
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Сря Авг 05, 2009 8:23 pm | |
| Няма такова животно за мен. Има книги, които не ми харесват толкова, сравнени с другите на Пратчет, но в никакъв случай не мога да ги определя като "слаби". Трябва да кажа, че не съм чела "Страта", обаче. | |
|
| |
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Сря Авг 05, 2009 8:28 pm | |
| Мисля да се съглася с Фреки. Смятам, че Пратчет пише за всекиго по нещо - и ако на някои вещиците няма да допаднат толкова колкото стражите, на други Смърт няма да им хареса толкова в сравнение с Ринсуинд. Но все пак, всички книги са невероятни, и е въпрос на вкус (теми, герои, история) кои ще ти харесат повече.
Аз например съм чел първите две за стражата и ми харесаха наистина, но не толкова колкото НЕВЕРОЯТНИТЕ книги за вещиците и Тифани. | |
|
| |
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Сря Авг 05, 2009 8:31 pm | |
| "Последният континент" е разкош, ей. Имам чувството, че е много важно в какво настроение четеш Пратчет. Първата книга, която прочетох, беше "Захапи за врата". Не ми хареса и реших повече да не пипвам Пратчет. След 2 години някъде ме навиха да прочета "Морт" и се влюбих в Света на Диска. Продължих с книгите от поредицата за Смърт и по едно време хванах да чета "Цветът на магията" и "Фантастична светлина". Първата ме отегчи, а втората направо я спрях на половината. След още време (и още книги) пак се върнах на тези двете и имах едно пътуване, в което ги взех за влака. Така се влюбих в тях, че не можах да се откъсна от поредицата за Ринсуинд, докато не я изришках. Единствената книга, която досега наистина не ми е харесала за повече от един прочит, е "Автентичната котка". Но мисля, че проблемът се корени не в нея, а в мен. Просто не обичам котки. Алергична съм. Както към козината им, така и към пискащи малоумници "Ох, какво сладко котенце, ах, ох, их" и висене пред магазини за домашни любимци с дълги часове. Имах една такава госпожица и просто съм си изчерпала чувството за хумор на тема котки за години напред...
Бтв, Лю е върл враг на "Жътварят". Дори успя да убеди Били да не я чете, въпреки постоянната реклама от моя страна. "Жътварят" пък за мен е най-добрата книга, която Пратчет е писал някога. За същата ли госпожица мислим? Онази в рая? Мдаммм, съвсем същата, Били. Как позна само, нали! Такъв рай бих й хлопнала, че да не се опомни къде е... | |
|
| |
Grethor Магесник
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Чет Авг 06, 2009 12:58 am | |
| Ми то и аз още не съм срещал слаба книга на Пратчет. Даже ми е малко трудно да си го и представя. Дето рече Еск, зависи от настроението.
А пък госпожицата в Рая какво има против "Жътваря"? Ако не броим "Ерик" (в далечния 5-ти клас), туй книжле за Смърт ми беше първата книга, която прочетох. И си е много хубава пък. | |
|
| |
Nastee Стражник
Мнения : 277 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Sofia
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Чет Авг 06, 2009 9:22 am | |
| Последният Континент - скука и безцелност, Чудовищна Команда, Страта(и аз не можах да я дочета, даже не минах повече от 30-на страници), ако се сетя за още нещо ще допълвам. | |
|
| |
coolwind Вещицъ
Мнения : 38 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 31 Местоположение : Блуждаещ дух
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Чет Авг 06, 2009 10:59 am | |
| От това, което съм чела, не мога да кажа да има и 1 слаба, но примерно в Жътварят ме дразни историята с кълбата, телените колички и магазините, някак си не ми се връзва с останалото, иначе частта със Смърт е супер добра. И наистина зависи от настроението, аз прочетох всичко за вещиците и реших да почна Крадец на време - изчетох я до половината и зарязах, след известно време я почнах пак и се влюбих. Адски е странно Не съм чувала за друг автор, който да ти харесва или не според настронието. | |
|
| |
A_D_P_10
Мнения : 1400 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Чет Авг 06, 2009 8:14 pm | |
| Слаба книга на Пратчет не съм чел ! Просто има такива , които ми харесват повече... | |
|
| |
Gytha Ogg Върховнъ Майкъ
Мнения : 52 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Съб Авг 08, 2009 12:42 pm | |
| И аз съм на манение, че слаба книга и Пратчет са силно несъвместими понятия (особено ако иде реч за поредицата нъ Дискъ) "Тъмната страна на слънцето" и "Страта" бяха хубави, но доста различни и стегнати (май трябва да ги прочета пак) | |
|
| |
Кестен
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Съб Авг 08, 2009 4:11 pm | |
| Тъмната страна и Страта са му едва ли не едниствената фантастика, като не броим за Били и извънземните. Книгите са хубави.
Скучна ми беше до безумие Пирамиди и двете за Туриста - Цветът и светлината, където ако не беше Коен и Смърт... В смисъл подобрил си е писането то началото Пратчет.
Колкото до номите... с малко повече зор могат да се прочетат. | |
|
| |
The Grim Reaper СМЪРТ
Мнения : 171 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 34 Местоположение : Death's Domain
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Нед Авг 09, 2009 2:46 pm | |
| - The Grim Reaper написа:
- АХАХАХАХАХОООХОХОХОХО... ХОХО.. ХИЕХЕХЕХЕХЕ.... КХЪМ...
СЛЕД НЕВЕРОЯТНОТО МИ ОСТРОУМНО, СМИСЛЕНО И ИЗПЪЛНЕНО С МЪДРОСТТА НА ВЕКОВЕТЕ ПЪРВО МНЕНИЕ, А СЪЩО ТАКА И СЛЕД ДРУЖЕСКИЯ РИТНИК ЗА НАЧАЛНА СКОРОСТ В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА НАШИЯ ЛЮБИМ АРХИКАНЦЛЕР, МИСЛЯ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ДИСКУСИИТЕ.
ПО ТЕМАТА - НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО НА ЕСК, ЗАВИСИ С КАКВО НАСТРОЕНИЕ И НАГЛАСА ЧЕТЕШ КНИГИТЕ. АЗ ИЗГУБИХ ДЕВСТВЕНОСТТА СИ С "МАСКАРАД" И НАРЕД С "ЖЕТВАРЯТ" ЗАВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЛЮБИМАТА МИ КНИГА. СЛЕД НЕЯ ОБАЧЕ МИ ТРЯБВАШЕ ДОСТА ТЪРПЕНИЕ ДА ПРОЧЕТА "ВЪОРЪЖЕНИ МЪЖЕ", ПЪРВИЯ ПЪТ ИЗОБЩО НЕ МИ ХАРЕСА. | |
|
| |
Лю О, прекрасна
Мнения : 145 Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009 Възраст : 32 Местоположение : При печката
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Пон Авг 10, 2009 11:44 am | |
| Вампи не ме убивай! Жетварят наистина не ми харесва. Просто не успява да ме завладее, напълно обратното. Има попадения, на които можеш да се смееш, но иначе нъц. Няма да стане. Не ми харесва. Още само Цветът на магията не ми хареса. Като първа книга беше много по-различна ( може би защото аз вече бях изчела всичките вещици и смърт), по-неошлайфана, повече кусури имаше. Героите не бяха така изградени. Просто не ми хареса. Но всъщност това са книги, които не са на нивото на останалите. Слаба книга Пратчет няма ^^^ *фен докрай* | |
|
| |
Светлана
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Пон Авг 24, 2009 9:24 pm | |
| Лично за мен "Страта" не е никак добра. Беше ми много скучна. Може би защото чета доста фантастика и не смятам, че това е жанрът за Пратчет, може би просто не е книгата за мен. Знам, че едва ли ще опитам да я препрочета. "Интересни времена" също имаше скучни моменти, но нея я харесвам. | |
|
| |
angya Стражник
Мнения : 570 Дошъл в Дискъ на : 07.08.2009 Възраст : 33 Местоположение : АМ
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Пон Авг 24, 2009 10:41 pm | |
| Всъщност не зависи от настроенията, а от какво се случва в промеждутъка между първо и второ прочитане. Отношението ми към "Стражите! Стражите!" например в началото не беше блестящо, вероятно защото я прочетох след "Въоръжени мъже", която пък е по-добра. Но години по-късно (3, ако не се лъжа), я прочетох отново и ми хареса много повече. Просто през това време (на първи и втпро прочит) човек се променя и развива, и това променя и вкуса му (не само към книги, ако трябва да сме точни). Иначе аз не мога да си спомня дали дочетох "Страта", а "Автентичната котка" трябваше да чета два пъти, за да я прочета на третия. "Последният континент" пък ми харесва, но това е основно защото го четох на една почивка, която бешеее... третата най-добра почивка в живота ми. | |
|
| |
Tiffany Вещицъ
Мнения : 4 Дошъл в Дискъ на : 04.09.2009 Възраст : 34 Местоположение : The Chalk
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Нед Сеп 06, 2009 8:06 pm | |
| Слаба книга, слаба книга... При Пратчет е малко трудно да се излъчи победител в тази категория, винаги с удоволствие съм чела книгите му, макар че ако трябва да съм честна и на мен ми беше малко отегчителна на моменти 'Пирамиди'. От друга страна съм срещала доста хора, които са определяли именно тази като своя любима, така че предполагам, че е въпрос на предпочитания. Извън поредицата за Диска съм чела 'Тъмната страна на слънцето' и никак, ама никак не ми допадна. Помня само, че с много мъка я довърших и то само защото принципите ми не позволяваха да оставя недочетена книга на Пратчет. В интерес на истината вече даже не помня за какво ставаше дума - oh, well... Винаги обаче съм си мислела, че може би не подходих с правилната нагласа към тези две книги - не че съм си загубила съня заради тях де xD. Просто, когато ги четох вече бях нагазила много дълбоко в 'Светът на Диска', четях предимно книги от поредицата и когато попаднах на тези, в които не участват обичайните герои, сюжетите ми се сториха малко безинтересни. Надявам се някой ден да се наканя пак да ги прочета, пък знае ли човек, може да ми харесат ^^. | |
|
| |
Sisito0o Вещицъ
Мнения : 134 Дошъл в Дискъ на : 20.10.2009 Възраст : 32 Местоположение : Вкъщи ;)
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Чет Окт 22, 2009 10:58 am | |
| Хич и не обиждайте "Автентичната котка", ей !!!! За един запален коткофил като мене това си е направо "енциклопедия Британика" за котешкото поведение... Пратчет го е уловил изумително точно-хилех се като луда на котешките простотии, просто щото напълно осъзнавах, че всичко написано в книгата, моят Тити го върши на 100 % Иначе...според мене Пратчет няма слаба книга- има слаби преводачи | |
|
| |
Ноби Нобс Стражник
Мнения : 885 Дошъл в Дискъ на : 16.08.2009 Възраст : 31 Местоположение : D'Hara
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? Чет Окт 22, 2009 10:58 am | |
| Абе беше весела книжката, ама нищо особено. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Слаба книга на Пратчет? | |
| |
|