| Волният народец - най-после на български! | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| |
| |
A_D_P_10
Мнения : 1400 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Варна
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Сря Дек 07, 2011 8:51 pm | |
| - Цитат :
- Беда грози чифлика на Сболки. От чукарите се спускат кошмари. А братчето на Тифани Сболки е отвлечено от кралицата на феите (макар че според Тифани това не е чак толкова зле).
Тифани обаче трябва да го върне у дома. За целта разполага с оръжие (един тиган), магическата книга на баба си (е, всъщност "Болести по овцете") и...
Кривунци! Ами назе, бе, главо улава!
...о, да. С нея са и Нак Мак Фигъл, Волният народец, войнствените, крадливи дребни синьокожи пиктсита, които са изхвърлени от странат на феите за пиянство и размирици...
Находчива, остроумна и чудно изобретателна, "Волният народец" е втората новела за млади читатели от поредицата "Светът на Диска". Първата, "Изумителният Морис и неговите образовани гризачи", е удостоена с медал "Карнеги" през 2002 г. Сболки... Болежкова на de Cyrvool е по-добър избор. | |
|
| |
Nastee Стражник
Мнения : 277 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Sofia
| |
| |
Freki Старши Форумен Глобален Наставник
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Сря Дек 07, 2011 10:20 pm | |
| Какво пък? Сболки - с болки. Не е чак толкова зле, аз ще си я взема. | |
|
| |
Еск Архиканцлер
Мнения : 852 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 37 Местоположение : Невидимия Университет, Анкх-Морпорк
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Чет Дек 08, 2011 8:35 am | |
| | |
|
| |
Ноби Нобс Стражник
Мнения : 885 Дошъл в Дискъ на : 16.08.2009 Възраст : 31 Местоположение : D'Hara
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Чет Дек 08, 2011 11:16 am | |
| А кой я издава? Защото този път не ми изглежда като "Прозорец" (Thank god ...) | |
|
| |
Talasum Стражник
Мнения : 35 Дошъл в Дискъ на : 26.11.2011 Възраст : 36 Местоположение : Сенките-Анкх-Морпорк
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Чет Дек 08, 2011 12:20 pm | |
| Онзи ден като бях на панаира я видях на щанда на Вузев. Цената беше 8лв. мисля. | |
|
| |
Nastee Стражник
Мнения : 277 Дошъл в Дискъ на : 05.08.2009 Възраст : 39 Местоположение : Sofia
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Пет Дек 09, 2011 4:36 pm | |
| Ами Еск, то не е една дума. Имайки предвид колко е преведима речта на "народеца", смятам че това няма да е единствения кусур на превода. По добре на английски. | |
|
| |
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Нед Дек 11, 2011 2:19 pm | |
| Супер, че най-сетне са захванали и книгите за Тифани... Сболки. (дам, ще трябва да свикнем). Иначе не виждам защо да е лош преводът, всеки преводач си има свои предпочитания и т.н. Ако и по-старите книги на Диска бяха преведени от de Cyrvool (на който шапка му свалям) и за тях щяхте да мрънкате. И да кажете какво мислите за книжката ей-тук. Това ми е една от най-най-любимите книги от Диска! | |
|
| |
A_D_P_10
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Пет Дек 16, 2011 7:27 pm | |
| Все добри неща се чуват за превода (и то от хора чели и оригинала, и превода на de Cyrvool)! | |
|
| |
Tristan Костенурът
Мнения : 441 Дошъл в Дискъ на : 03.08.2009 Възраст : 29 Местоположение : Ланкър
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Пет Дек 16, 2011 9:29 pm | |
| - A_D_P_10 написа:
- Все добри неща се чуват за превода (и то от хора чели и оригинала, и превода на de Cyrvool)!
Готов съм да се пожертвам и да ви даря професионалната си оценка. Стига да ми пратите превода. :Р | |
|
| |
Freki Старши Форумен Глобален Наставник
Мнения : 1174 Дошъл в Дискъ на : 04.08.2009 Възраст : 40 Местоположение : In Valhalla's Great Backyard
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Пон Дек 19, 2011 11:50 am | |
| Аз си я купих и за сега нямам ни една забележка! | |
|
| |
A_D_P_10
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! Пет Апр 27, 2012 5:56 pm | |
| Йей, прочетох я и аз! Бива книжлето. Да си призная, като един не особено ентусиазиран почитател на Вещиците, книгата ми допадна, до голяма степен (да не кажа единствено), заради народеца. Тук е моментът за задължителните хвалебствия към Катя Анчева. Просто е нацелила десетката с дилекта, използван при превода. Спечели ме още с "Цуни ми опинеца, гадино!", когато пиктситата нападнаха една плюшена мечка (или по-скоро 3/4 мечка). | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Волният народец - най-после на български! | |
| |
|
| |
| Волният народец - най-после на български! | |
|